sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Vuoden joulumerkeillä tuetaan nuorisotyötä Ahvenanmaalla


Lokakuun 20. Åland Post julkaisee tämän vuoden arkin joulumerkkejä, joilla voi koristella joulukortit ja paketit. Kuvittaja Sami Saramäki on koristellut tarramerkit tutuilla jouluisilla ja talvisilla aiheilla. Aivan kuten aiempina vuosina, joulumerkeistä saadulla tuotolla tuetaan yleishyödyllistä toimintaa Ahvenanmaalla. Tänä vuonna tuen saa Fältarna på Åland, joka tekee töitä nuorten parissa ja heidän hyväkseen.

Joulumerkkejä painetaan 3000 arkkia, joista jokaisessa on 20 tarramerkkiä, 4-värioffsetilla Cartor Security Printers -painossa. Merkkien muotoilusta on vastannut Johanna Finne. Yhden joulumerkkiarkin hinta on viisi euroa. Kuva: Åland Post.

Åland Post on vuodesta 1993 tukenut ahvenanmaalaisia yhdistyksiä ja järjestöjä joulumerkkien myynnistä saadulla tuotolla. Vuoden 2022 joulumerkkiapurahan saaja on Fältarna på Åland, joka tekee töitä 13–17-vuotiaiden nuorten parissa ja heidän hyväkseen. Työ perustuu turvan ja tuen luomiseen nuorille, nuorten ehdoilla. Fältarna-työntekijät toimivat myös linkkinä vanhempien, koulun, sosiaalipalvelujen ja poliisin kanssa. He käyvät kouluissa, vanhempainilloissa ja nuorisotiloissa sekä järjestävät nuorisoryhmiä. Nuorille tarjotaan mahdollisuus keskustella kaikesta aina kotiväkivallasta, huumeista ja alkoholista ihmissuhdeongelmiin, yksinäisyyteen ja koulukiusaamiseen. Joulumerkkiapurahaa Fältarna aikoo käyttää oppimateriaaliin ja nuorille tarkoitettuun toimintaan.

Sami Saramäki asuu Helsingissä ja on tehnyt töitä kuvittajana mainosalalla 20 vuotta. Hän on tottunut kuvittamaan talvisia aiheita. Näin hän kertoo: – Jostain syystä minua pyydetään usein kuvittamaan juuri talvimaisemia, mutta minulla ei ole mitään sitä vastaan. Minä pidän talvesta, joten tämä tehtävä sopi minulle täydellisesti.

Lähde ja teksti sekä kuva:
Åland Postin lehdistötiedote 26.8.2022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti