Kirjoita!


Ole mukana edistämässä filateliaa ja postikorttikeräilyä kirjoittamalla #postimerkkeilija -lehteen. Kirjoituksen ei tarvitse olla pitkä ja oikeinkirjoituksesta ei tarvitse huolehtia liikaa, koska lehden toimitus muokkaa tekstiä tarvittaessa. Vaihtoehtoisesti voit lähettää kokoelmastasi pelkkiä valokuvia ja #postimerkkeilija pyrkii laatimaan tekstin kuviin pohjautuen.

Voit kertoa filateliaan tai postikortteihin liittyvästä uutisesta, kuten uusista postimerkeistä, tulevasta postimerkkinäyttelystä tai postikorttitapahtumasta, uusista postikorteista taikka postimerkkihuutokaupan tuloksista, lähettämällä toimitukselle sähköpostia osoitteella postimerkkeilija(at)gmail.com. Myös lehdistö-, media- ja vastaavat tiedotteet ovat tervetulleita, kunhan ne liittyvät tavalla tai toisella postimerkkeihin tai postikortteihin.


Katso esimerkkeinä Jarmo Nousiaisen kirjoitus Esson vuoden 1971 postimerkkikampanjasta ja Jukka Konttisen kirjoitus Suomen ensimmäisestä jalkapallon arvoturnauksesta postimerkeissä sekä kirjoitus Ville Wahlströmin vuosilukukorttien kokoelmasta. #postimerkkeilija -lehden lukijoita erityisesti kiinnostanee, mistä yksittäisen keräilijän keräily on saanut alkunsa sekä keräilijöiden keräilyalueet ja erikoiset kohteet.

Voit myös kirjoittaa lehden #kerailynilo -osioon, johon käyvät tekstit muustakin keräilystä kuin postimerkkeilystä ja postikorttikeräilystä. Esimerkiksi numismatiikka, antiikki, keräilykortit, pinssit ja osakekirjat voivat olla kirjoitusten aiheina. Tähän osioon lehdistö-, media- ja vastaavat tiedotteet ovat tervetulleita ja ne voivat liittyä mihin tahansa keräilyyn. #kerailynilo -osioon liittyvää sähköpostia voit lähettää toimitukselle osoitteella kerailyn.ilo(at)gmail.com.

Katso esimerkkinä Jarmo Nousiaisen kirjoitus musiikin ja elokuvien keräilystä.

Valitettavasti #postimerkkeilija -lehti ei voi maksaa kirjoituksista eikä kuvista minkäänlaista korvausta, mutta kirjoittamalla olet mukana edistämässä filateliaa ja postikorttikeräilyä sekä muutakin keräilyä. Toimituksella on oikeus muokata tms. sille lähetettyä aineistoa tai olla kokonaan julkaisematta saamaansa aineistoa.


2 kommenttia:

 1. Morjens!

  Olen 62-vuotias ja kaivoin esille omat postimerkit. Keräsin merkkejä n. 50 vuotta sitten. Lisäksi on joitakin kymmeniä postikortteja, joista vanhin vuodelta 1929. Nyt haluaisin tietää, onko merkeillä arvoa. Miten se parhaiten onnistuisi?
  Tiedän myös suurimmasta osata postimerkkejä tausta, henkilöhistorian jne.

  Asko Heiskanen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kannattaa esimerkiksi ottaa yhteyttä lähimpään postimerkkikerhoon, joiden tietoja löytyy ainakin osoitteesta www.filatelisti.fi. Kirjastosta voi lainata postimerkkiluettelon, josta löytää postimerkkien arvoja, mutta ne ovat yleensä hintoja, joilla postimerkkiliikkeet merkkejä myyvät. Kannattaa harkita postimerkkeilyn jatkamista, se on loistava harrastus!

   Poista